چاقی و اضافه وزن توسط WHO به عنوان تجمع غیرعادی یا بیش از اندازه چربی که ممکن است سلامتی را به خطر اندازد تعریف میشود. دلیل اصلی این مشکل، عدم تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی مصرفی است که از علل محیطی آن میتواند به ناسالم بودن رژیم غذایی، عدم فعالیت بدنی، یا مصرف سیگار اشاره کرد . با این حال زمینهی ژنتیکی میتواند سهم مهمی در پیشرفت چاقی در افراد مختلف داشته باشد. در واقع 40 تا 70 درصد از تنوع جمعیتی در شاخص تودهی بدنی به ژنتیک نسبت داده میشود. در طول دهه گذشته، شیوع چاقی و اضافه وزن که در هر دو گروه بزرگسالان و کودکان افزایش داشته است، به یکی از مشکلات عمده بهداشتی در جهان تبدیل شده است. WHO طی برآورد جهانی که در سال انجام داد نشان داد که بیش از 1.4 میلیارد نفر از بزرگسالان اضافه وزن(BMI بالای 25) داشته و بیش از 500 میلیون نفر از آنها به چاقی(BMI بالای 30) مبتلا بوده اند. علاوه بر این، چاقی خطر ابتلا به بیماریهای مختلف مانند بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، استئوآرتریت، اختلالات خواب، برخی سرطانها، التهاب پایگاههای پاتولوژی، و دیگر بیماریهای متعلق به سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد.
اضافهوزن یکی از عوامل اصلی ایجاد کنندهی خطرزای قلبی و عروقی است، کاهش وزن در اینگونه افراد به حفظ سلامت آنها کمک شایانی خواهد کرد. طبق تحقیقات انجام شده بهترین روش برای درمان چاقی و کاهش لیپوپروتئینهای مضر خون استفاده از رژیم غذایی مناسب توأم با ورزش میباشد. گفته میشود تمرین و فعالیت بدنی میتواند عوامل خطرزای قلبی عروقی را تعدیل کند. به طوری که حتی برخی تحقیقات عدم فعالیت بدنی را مستقل از چاقی، با افزایش سطوح شاخصهای التهابی مرتبط میدانند. فعالیت بدنی احتمالاً از طریق کاهش شاخصهای التهابی، انعقادی و چاقی میتواند باعث کاهش مرگ و میر در افراد در معرض خطر گردد. از طرف دیگر استفاده از مکملهای دارویی و گیاهی نیز برای کاهش وزن و خطرات قلبی عروقی افزایش پیدا کرده است.
اما چگونه باید به یک برنامه تمرین بهینه و رژیم غذایی مناسب با آن دست پیدا کرد؟ مطمعنا جواب این سئوال این است که برای رسیدن به چنین هدفی حتما باید از متخصصین این حوزه کمک گرفته شود. شرکت به تکاپو سلامت این امکان را برای شما با بهترین و مجرب ترین متخصصین حوزه ورزش فراهم خواهد کرد. با ما همراه باشید.